Wie ben ik

De essentie van mijn persoon in een paar lijnen vraagt u… Onmogelijk!         

Dan maar een korte samenvatting in eigen huisstijl gebracht :


LdotCo is het verhaal van mama Lotje met een naaiverslaving als bezigheidstherapie, samen met Co bestaande uit Emmy, Warre & papa Gov die er van mee profiteren.  De kindjes hun taak bestaat voornamelijk in het eindeloos passen en soms door nauwere armsgaten & hoofdopeningen moeten wringen.  De papa zijn taak vooral in “Ik kom straks helpen hoor, eerst nog dit aan elkaar stikken…” terwijl hij al de was aan het plooien is of eitjes bakt voor ons.  Zijn eindeloos geduld en wiskundig logisch inzicht kwamen al heel vaak van pas.  “Als ik dit hier dichtstik kan ik het dan nog keren?”  Bespaart een hele hoop tijd in terug losprutsen…


Het begon de zomer van 2012 toen ik plots besefte dat ik niet hoefde te wachten tot ik meer tijd had om te starten met leren naaien!

Ik heb geen zittend gat en zal nooit zomaar eens tijd overhebben of me vervelen.  Dus waarom dan niet nu starten terwijl er een minimodel in huis rondliep. Oma’s naaimachine deed overuren en toen ze begon te roken van overmatig gebruik kocht ik er een voor mezelf.  En ook een overlock is onmisbaar geworden.

Tips krijg ik regelmatig van mijn 85-jarige meme die als schoenstikster met pensioen, en veelvuldig kleertjesnaaister voor onszelf en kleinkindjes een echte pro is.


Naast het naaien volgende ik ook nog patroontekenen omdat het ontwerpen bijna nog leuker is dan het in elkaar steken.  Eerder hield mijn onervarenheid niet tegen dat ik toch al patronen probeerde te tekenen maar nu gaat het toch juister en vlotter.

Mijn droom was dan ook om zelf ooit eigen patronen te delen met de wereld.  En in 2015 kreeg ik een kans bij de schatkaart.  Ik tekende "Lili gaat naar het strand", meer hierover op www.deschatkaart.be.  

In 2016 waagde ik dan eindelijk de sprong en startte ik Little Dreamers waar mijn eigen patroontjes het plekje krijgen die ze verdienen! 


De kleerkasten van de kindjes puilen al uit dus wil ik jullie ook graag plezieren met unieke kledij waarmee jullie kinderen kunnen stralen..  

Het creatief bezig zijn uitte zich vroeger voornamelijk in tekenen en schilderen, maar nu kan ik nog veel meer mijn hart en ziel leggen in een zelfgemaakt kledingsstuk uit een prachtig stofje in een zelfgetekend patroontje.  Ik wil geen webshop 1 van de duizend zijn met een enorme voorraad, maar ik wil het graag persoonlijk, uniek en vrolijk houden.  


Op mijn blog kan je al mijn verhalen volgen, in de webshop kan je naar hartlust rondgluren en unieke stuks scoren en bij informatie onderaan vind je alle rompslomp die je eventueel zou willen weten.


Veel plezier!